Fugro atlantis dweller compr 1

Zeebodem in beeld, eerder dan gepland

CrossWind heeft Fugro de opdracht gegund om uitgebreide geotechnische oplossingen voor terreinonderzoek te leveren. Voor op schema is het zeebodemonderzoek voor het offshore windpark Hollandse Kust Noord afgerond.

Contract gegund

CrossWind heeft Fugro de opdracht gegund om uitgebreide geotechnische oplossingen voor terreinonderzoek te leveren. Fugro levert geotechnische diensten op zee om het grond risico dat samenhangt met de ontwikkeling van mariene projecten te bepalen en te beheersen. Met behulp van technische expertise, geavanceerde exploration tools, veld- en laboratorium testen, computersimulaties en kwantitatieve methoden identificeert, evalueert en lost Fugro geotechnische ontwerp uitdagingen op.

Hoge kwaliteit data

De locatieonderzoek oplossingen op de locatie Hollandse Kust Noord omvatten een niet-ontplofte munitie (UXO) terrein ontruiming onderzoek gevolgd door een zeebodem kegel penetratietest (CPT) onderzoek. Na het vrijmaken van de locaties met het Fugro-schip Atlantis Dweller, heeft Fugro hun SEACALF® Mk V DeepDrive CPT-systeem op de zeebodem gemobiliseerd voor het veldwerk. De SEACALF verzamelt hoge kwaliteit data over de volledige funderingsdiepte van windturbines en is al met succes ingezet op een reeks Noordzee projecten.

Snelle levering

Voor op schema is het zeebodemonderzoek voor het offshore windpark Hollandse Kust (noord) afgerond. Tjalling de Bruin, projectdirecteur CrossWind feliciteert en bedankt Fugro en haar professionele team van operators voor het uitvoeren van een veilig en efficiënt onderzoek. Het SEACALF Mk V Deepdrive-systeem leverde snelle en betrouwbare gegevens en alle partijen kijken ernaar uit om weer samen te werken aan toekomstige projecten.

Bron: Fugro

  • Logo shell
  • Logo eneco
  • 1280px Siemens Gamesa logo svg
  • Logo vanoordv3